I tre måneder har taxisjåføren Khaleel Ahmad ventet på å få skiltet med de tre nullene på sin nye sorte Volvo XC-70. 16. mai fikk han bilen med skiltene DL37000, godt hjulpet av bilselgerne ved Stenshagen Bil på Skøyen i Oslo, skriver Dagens Næringsliv.

Hjelper til med skilt
BMW-, Volvo- og Land Rover-forhandleren er vant til at kunder ber dem hjelpe å få attraktive skilter. Det gjør bilforhandlerne, selv om det ikke er mulig å bestille eller kjøpe spesifikke tall eller bokstaver.

Nytt er at mange også vil ha spesielle bakplater som man fester skiltene på. Platene skal ha navnet til merkeforhandlere i Oslo eller Bærum.

Betaler dyrt for nummerskilt
En Mercedes-forhandler på Oslos vestkant merker pågang fra folk bosatt på landet eller i småbyer som vil ha Oslo-skilt – eller som ringer fra Nord-Norge for å få tilsvarende.

– Det finnes folk som har fått bil med nummerskilt de ikke vil ha. De omregistrerer den. Det kan koste over 20.000 kroner, sier en Mercedes-selger på Oslos vestkant til Dagens Næringsliv.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.