Etter det Dagens Næringsliv erfarer fra etterforskningshold, er investor og tidligere ABG Sundal Collier-partner Ole Aunaas (42) blant dem av Per-Robert Jacobsens kunder som nå etterforskes.

Les også: - Razzia hos Pareto

Gode venner

Aunaas skal ha mottatt verdifull innsideinformasjon fra Jacobsen, som han skal ha brukt til å handle på. Både Aunaas og Jacobsen har tidligere vært partnere i meglerhuset ABG Sundal Collier, og er gode venner.

Før Aunaas sluttet i ABG Sundal Collier ble han ifølge DN gransket av Kredittilsynet for å ha lekket innsideinformasjon om Opticom til en av sine kunder.

I et intervju med DN i september 2004 avviste Aunaas at han hadde gjort noe galt i ABG Sundal Collier.

– Jeg er nok en kjempedrittsekk. Jeg innrømmer gjerne at jeg er en suppegjøk og har vært slem med alle i hele mitt liv, men i aksjemarkedet har jeg vært ganske flink og har god samvittighet, sa Aunaas den gangen.

Gullinfo?
Etter det DN erfarer skal gruveselskapet Crew Gold Corporation være ett av flere selskaper Jacobsen skal ha lekket opplysninger om. Selskapet har svingt kraftig i kurs med bakgrunn i meldinger og rykter.

Senest 29. november i år hentet Pareto Securities inn 450 millioner kroner til Crew gjennom en rettet emisjon.

Også i andre selskaper skal Aunaas ha dukket opp på aksjonærlister i svært heldige øyeblikk, skriver Finansavisen, og nevner blant anent Revus, Altinex, Canargo og Strømme.

Tause
Hverken påtaleansvarlig Hans Christian Koss i Økokrims verdipapirteam, seksjonssjef Geir Holen i Kredittilsynet eller Oslo Børs ønsker å kommentere saken overfor DN.

DN prøvde gjentatte ganger å få kontakt med Jacobsen igår - uten å lykkes.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.