Russisk presse hevder at oljeselskapet har bladd opp 800 millioner dollar – knapt 4,3 milliarder kroner – for andelen på 24 prosent i Shtokman Development Company, ifølge Dagens Næringsliv.

Og næringslivsavisen Kommersant skriver at StatoilHydro vil få anledning til å bokføre gassreserver fra feltet.

Men StatoilHydro-ledelsen har så langt valgt å ikke si noe om betingelsene knyttet til deres deltagelse i prosjektet.

- Altfor høy sum
Oljeaksjeanalytiker John A. Olaisen i Carnegie legger ikke mye vekt på skriveriene, og viser til at StatoilHydro i sin egen pressemelding sa at selskapet kun skulle dekke løpende utgifter i den toårige utredningsperioden frem mot investeringsbeslutningen i 2009.

800 millioner dollar er en altfor høy sum til at det kan være snakk om dekning av løpende utgifter for utbyggingsselskapet Shtokman Development Company i toårsperioden, mener Olaisen, ifølge DN.

- Høyere prising
I likhet med de fleste andre aksjeanalytikere, mener Olaisen fortsatt det er umulig å regne på den økonomiske effekten av Shtokman-deltagelsen for StatoilHydro.

Men han mener ifølge DN at deltagelse kan gi grunnlag for en høyere prising av StatoilHydro.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.