– Jeg antar at dette tilfredsstiller beskrivelsen som «hedge fund,» sier pressetalsmann Jeffrey French i Citigroup til Aftenposten.

Han bekrefter også at Terra er klar over at dette dreier seg om hedgefond

– Ja, selvsagt. Det står i prospektet, sier French.

Les om de norske reglene her: - Terra kan ha brutt loven

I produktbeskrivelsen legges det ikke skjul på at kommunene skulle investere i hedgefond. Citibank lister opp sine investeringsprodukter, og der sorterer kommunenes skandaleinvestering (kalt Citigroup Municipal Investors, TOB Capital Municipal Portfolio, se faksimile) under gruppen "Hedge Funds".

Terra har til nå nektet å bekrefte at produktet de har solgt til kommunene, er et hedgefond, som er ulovlig å markedsføre i Norge.

I den pågående granskningen Kredittilsynet har satt i gang av Terra, er spørsmålet om fondet som kommunene kjøpte er et hedgefond eller ikke, blant de viktigste. Hedgefondene er omstridt, både i Norge og i utlandet, fordi de er kompliserte, medfører stor risiko og praktiserer liten åpenhet og innsyn.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.