I flere land er det blant annet ikke lov å markedsføre, investere i eller gi prospekter til andre om fondet Terra solgte norske kraftkommuner. I det amerikanske prospektet er det satt av fem sider med nasjonale restriksjoner på fondet i ulike land, skriver VG.

Ifølge avisen var den norske oversettelsen av prospektet blottet for advarsler om risiko.

Fondet har restriksjoner eller er forbudt iblant annet Bahrain, Belgia, Danmark, Tyskland, Kuwait, Portugal, Nederland, Storbritannia, Sveits og Australia.

Ifølge VG vil Terra bruke dette som et tema overfor Citibank, som har etablert fondet som kalles «TOB Capital Municipal Portifolio».

Sentrale representanter fra Citibank skal nå komme til Norge for å forsøke å løse den økonomiske floken.

Ifølge VG ser Terra Securities på muligheter for å gjøre Citibank økonomisk medansvarlig for de 300 millionene kursraset og rentetapet ligger an til å påføre de fire nordnorske kommunene Narvik, Rana, Hattfjelldal og Hemnes.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.