Klepp Sparebank vurderer det slik at bankens resultat for 2007 kan bli noe dårligere som følge av at styret i Terra Securities har besluttet at virksomheten i selskapet skal opphøre med umiddelbar virkning og at selskapet skal begjære oppbud.

Det opplyses i en børsmelding onsdag.

Får lavere utbytte
"I den grad bortfall av utbytte fra Terra Securities for regnskapsåret 2007 ikke oppveies av økte bidrag fra de andre selskapene i Terra-Gruppen AS, vil dette negativt kunne påvirke nivået på utbyttet fra Terra-Gruppen AS utbetalt til bankene i 2008 sammenlignet med utbytte utbetalt i 2007", heter det videre.

Klepp Sparebank har i 2007 mottatt og inntektsført 3,0 millioner kroner i utbytte fra Terra-Gruppen.

Klepp Sparebank eier 2,69 prosent av Terra-Gruppen AS, som igjen eier 66,73 prosent av Terra Markets, Terra Securities eierselskap.

Ser det annerledes
Totens Sparebanks resultat for 2007 vil ikke bli påvirket av konkursen i Terra Securities. Det foreligger ikke opplysninger som tilsier at Terra-Gruppen AS eller Terra Markets AS vil dekke krav utover det de er juridisk forpliktet til.

Det opplyses i en børsmelding fra Totens Sparebank onsdag.

Konkursen vil indirekte gi virkning for bankens resultat fra og med 2008 i form av redusert utbytte fra Terra-Gruppen AS. Totens Sparebank har i 2007 mottatt og inntektsført 7,3 millioner kroner i utbytte fra Terra-Gruppen AS. Av dette utbytte utgjorde indirekte andelen fra Terra Securities ASA 4,4 millioner kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.