Terra-investeringene gjør situasjonen enda verre.

Politikerne i Narvik kommune har lenge visst at de må kutte 60 millioner kroner neste år, som følge av at renten har økt med 1,5 prosentpoeng i 2007. Det betyr at Narvik-budsjettet slankes med syv-åtte prosent.

- Vi har ikke noe å gå på, sier kommunens varaordfører Tore Nysæter (H).

Dagens utvikling i Terra-saken gjør ikke situasjonen bedre for kommunene.

Les også: Spikeren i kisten for kommunene

Titalls millioner i tap
På en pressekonferanse onsdag kom det frem at Terra Securities-konkursen vil medføre at Citigroup vil tvangsselge kommunenens andeler i de amerikanske kommunefondene. Det betyr at kommunenes samlede tap kan komme opp mot 300 millioner kroner fordi de selges for dagens verdi.

Skal kommunene unngå tvangssalg må de bla opp 150-160 millioner kroner på noen få dager.

Terra-utgifter på toppen
Ifølge varaordføreren har administrasjonen foreslått en rekke kutt for neste års budsjett – før beregning av kostnadene som kan komme etter de feilslåtte Terra-investeringen.

- Vi må bruke ostehøvelen. Administrasjonen har foreslått kutt i ti lærerstillinger, stenging av noen bassenger, nedleggelse av en skole, nedbemanning av to brannstasjoner og ingen nye sengeposter på sykehjem, Det er kutt over hele fjøla, sier Nysæter.

Han sitter ikke på noen oversikt over hvor mye investeringen av USA-obligasjonene kan komme til å koste kommunen.

- Terra-utgiftene kommer på toppen av dette, men jeg har ikke ingen oversikt over hvor mye det kan bli, sier han.

Diskuter saken under!(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.