Kaupthing Bank har siden sitt inntog i det norske markedet vært høyt oppe på rankingen over best innskuddsrente.

Tirsdag skrev DN.no at banken nå ringer rundt for å få kunder til å sette mer penger på kontoene sine, og lokker med bonusrente.

Les: Kaupthing "tigger" om penger og <b>Kaupthings leserinnlegg</b>

I dag sier bankanalytiker Tom R. Svendsen i CAR at banken ikke gjør dette som veldedighet overfor kundene, men fordi den trenger pengene.

Les: - Kaupthing trenger pengene

Kaupthing Bank er helt klar på at banken bruker den høye innskuddsrenten for å spise markedsandeler, og legger vekt på at den finansielle stillingen er solid.

- Det er klart det er ønskelig å tiltrekke oss nye kunder, og bygge markedsandeler i Norge. Kaupthing Bank i Norge er en ung virksomhet og vi ser helt klart muligheten for å bli større med attraktive produkter og god service. Det er et strategisk valg å etablere og bygge opp Kaupthing Bank i Norge, og våre gode tilbud er således ikke et resultat av den nåværende situasjonen i det internasjonale pengemarkedet, skriver markedsdirektør Christian Almskog i en e-post til DN.no.

Kaupthing Bank hentet i fjor inn 8,2 milliarder euro i ny finansiering i pengemarkedet, og senest i mars i år 1,3 milliarder euro, i et marked banken beskriver som "utfordrende for alle aktører".

- Kaupthing Banks finansielle stilling er meget solid. Vi har en målsetting om at vi til enhver tid skal ha en likviditet som sikrer alle forfall de nærmeste 360 dager, noe vi har klart med god margin også i år. Finansieringsbehovet et godt stykke inn i 2009 er allerede dekket, og finansieringen for hele 2009 vil være på plass om kort tid. Finansieringen av Kaupthing Banks virksomhet er godt variert og sammensatt, både med hensyn til type finansieringskilde og løpetid, skriver Almskog.

Almskog sier Kaupthing Bank har vekstambisjoner i Norge, og en klar strategi på å være blant de beste i Norge på innskuddsrenter.

- Vi registrerer at både de store etablerte bankene og andre mindre banker har fulgt etter oss i sine rentetilbud, skriver Almskog i e-posten og legger til at Kaupthing er en av de aller mest kostnadseffektive bankene i Europa.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.