Finanskrisen har stelt dårlig med markedsforholdene som solenergikjempen Renewable Energy Corp REC driver i.

Selskapet spår nå at salgsprisen på solenergimoduler kommer til å falle 30 prosent i snitt i 2009, sammenlignet med året før. Forsatt går produksjonen godt under kapasiteten.

- Markedet har fortsatt å svekke seg få langt i 2009, skriver Rec i en børsmelding.

Ambisiøs vekst
Rec har et svært ambisiøst ekspansjonsprogram, med flere fabrikker under bygging i Singapore, USA og Canada. De vanskelige tidene i bransjen har imidlertid ført til usikkerhet rundt finansieringen av ekspansjonsplanene.

Mandag melder selskapet at det har kommet med enighet med bankene om å endre flere betingelser rundt selskapets bankgjeld.

Samtidig har selskapet fått på plass en lånepakke på tre milliarder kroner, som blant annet omfatter en ny lånefasilitet og et nytt brolån som skal benyttes frem til et obligasjonslån utstedes senere. I tillegg er selskapet i forhandlinger om nok en lånefasilitet på opp til én milliard kroner.

I tillegg til lånefinansieringen varslet Rec tidliger ei å rå gjøre en emisjon. Rec venter å fastsette prisen på gigantemisjonen på 4,5 milliarder kroner tirsdag. Emisjonen skal løpe fra 29. juni til 13. juli. Emisjonsprovenyet ble nylig utvidet fra fire til 4,5 milliarder kroner.

Inntil 8,5 milliarder
Tilsammen kommer likviditetseffekten fra den nye refinansieringen, med både gjeld og aksjer, til å være på 7,5-8,5 milliarder kroner.

Rec vurderer også å utstede et konvertibelt obligasjonslån i andre halvår 2009.

- Dette kommer til å sikre ytterligere robusthet og fleksibilitet, og vil gjøre det mulig for Rec å utnytte strategiske muligheter, skriver Rec i meldingen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.