Rederiet Wilson, som er en av Europas største aktører innen mindre tørrlastskip, fortsetter å gå med dundrende underskudd. Finanskrisen merkes for fullt i rederiet som innrømmer at nedgangen kom brått på.

- Selskapet er fremdeles påvirket av en generell lavkonjunktur i Europa. Nedgangen kom bråere og ble brattere enn selskapet klarte å forutse og har resultert i en betydelig volumnedgang i forhold til i fjor. Nedgangen synes nå å ha stoppet opp, men selskapet har hittil ikke opplevd noen økning i aktivitet eller prisnivå, skriver rederiet.

Lavere volum i markedet merkes godt på selskapets skipsinntekter. Selskapet har i kvartalet hatt en kontraktsdekning på 42 prosent mot 68 prosent i 2. kvartal 2008.

- Volumnedgangen har vært synlig i alle områder, og muligheter for reposisjonering av flåten har vært begrenset, skriver Wilson i kvartalsrapporten.

Det lave volumet har tvunget Wilson til å istedet satse i spotmarkedet. Rederiet vil også fremover foretrekke lave spotrater enn å binde opp skip i lengre kontrakter med dårlig lønnsomhet.

- Grunnet lavt volum i kontraktsmarkedet har et stort antall skip vært aktiv i spotmarkedet med det resultat at inntjeningen har forblitt lav. Selskapet har gradvis tilpasset seg overbudet av tonnasje i markedet gjennom opplag av skip. Skulle kontraktsmarkedet etterhvert gjenspeile dagens spotnivå vil Wilson i større grad velge å midlertidig operere flere skip i spotmarkedet fremfor å langsiktig binde opp skipningskapasitet på lave nivå.