Redningsaksjonen i Verdispar Securities mislyktes. Over helgen leverer meglerhuset tilbake konsesjonen til Kredittilsynet, skriver Dagens Næringsliv.

Den nyvalgte styrelederen, Øystein Nergård, skylder på kapitaldekningskravene. Meglerhuset trengte 15 millioner kroner i frisk kapital, men måtte avslutte emisjonsprosessen fordi investorene hadde null tillit.

- Mest sannsynlig hadde vi kommet i brudd med kapitaldekningskravet allerede i september, sier styrelederen.

Ledelsen i selskapet og småaksjonærene i selskapet har de siste månedene vært i strid med hverandre. Årsaken er eiendomsinvesteringer i Baltikum og Kroatia som skulle blitt gullkantede men i stedet endte i høylydt krangel.

Småaksjonærene har reagert både på honorarer ledelsen i Verdispar har innvilget seg og påstått rolleblanding. I mai kom Kredittilsynet på besøk. Rapporten fra det stedlige tilsynet er ikke klar ennå.

Meglerhuset har kostet Verdispar-konsernet 50 millioner kroner siden inngangen til 2008. Kostnadsbasen er derfor kraftig redusert og nå permitteres ytterligere 19 personer. Da er det igjen 12 personer i Verdispar Securities.

Verdispar ønsker å fortsette forvaltningen og prosjektledelse av eksisterende prosjekter gjennom selskapet Verdispar Management.

- Vi tjener penger på denne delen av virksomheten, sier styrelederen.

Målet er å søke ny meglerkonsesjon i fremtiden. Hovedkajsonærene har signalisert at de vil være med videre.

- Først skal vi gjennomføre en srategisk revisjon av hele konsernet, som skal være ferdig innen 16. oktober, sier Nergård til avisen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.