– Ingenting ødelegger et salg mer enn å gå ut med for høy pris, sier leder Christian Dreyer i Norges Eiendomsmeglerforbund til Aftenposten.

Å finne riktig pris for en bolig kan være komplisert. Meglere og takstmenn har ofte ulikt utgangspunkt for verdisetting. En megler bruker erf#229 fra boligmarkedet og lokalkjennskap, mens en takstmann benytter teknisk kunnskap i verdisettingen av en bolig.

I tillegg er det forskjellige regnestykker for boliger i høye og lave prisklasser. En bolig med høy prisklasse prises etter beliggenhet mer enn teknisk verdi. I områder med lavere prisnivå er det gjerne boligens beskaffenhet som avgjør prisen.

Prisen man betaler for feil prising er en bolig som ikke blir solgt, eller alt for lav pris i forhold til hva markedet er villig til å gi.

<b>Her kan du sjekke boligprisene der du bor</b>

Vet alt
Som oppslagsverk har meglere og takstmenn en database som inneholder salgsprisen for alle boligsalg i Norge. Informasjonen i denne databasen er offentlig, men Norsk Eiendomsinformasjon tar betalt for å formidle informasjonen.

Ved å se på prisutviklingen i et område de siste tolv månedene kan meglere og takstmenn enklere danne seg et bilde av hva som er riktig pris på en bolig.

Små forskjeller
Ofte er det stor forskjell på hva en selger mener er riktig pris og hva fagfolkene mener. Mange selgere har for høye forventninger om sin egen boligs verdi.

– Veldig mange selgere mener de har det beste objektet i nabolaget, sier Dreyer til Aftenposten.

Mange forhold kan gjøre at din bolig får en annen pris enn naboens.

Interne forskjeller i et borettslag eller sameie som kan slå ut på pris er intern beliggenhet, etasje, romløsning, standard, utsikt, solforhold, heis og garasje.

Les også:

<b>Selger boligene på første visning</b>

- Det blir ikke noen voldsom boom
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.