Riggselskapet Thule Drilling, møbelprodusenten Hjellegjerde og snusprodusenten Taboca har alle vært marerittinvesteringer for Anders-Ivar Olsen (47), skriver Dagens Næringsliv.

Det klart største tapet har 47-åringen hatt i Thule. Beregninger DN har gjort på grunnlag av innmeldte transaksjoner i OTC-systemet for unoterte aksjer viser at Olsen gjennom selskapet Norinvest har investert minst 360 millioner i riggselskapet.

- Vi kommenterer ikke våre transaksjoner, er Olsens kommentar til DNs beregning.

Aksjen er ned over 99 prosent siden vinteren 2006. Olsens aksjepost er i dag nærmest verdiløs.

Og verre kan det bli.

Arrest
Obligasjonseierne i Thule, som har rundt 1,7 milliarder kroner utestående, bruker nå tungt skyts for å få kloa i rundt 150 millioner kroner fra Norinvest. Kravet stammer fra en garanti Norinvest stilte i forbindelse med en planlagt emisjon i Thule.

Norsk Tillitsmann fikk på vegne av långiverne nylig rettens medhold i å ta arrest i verdier i Norinvest for vel 150 millioner kroner, men namsmannen kunne i sommer ikke finne verdier i selskapet. Ifølge namsmannen har ikke Norinvest andre verdier i Norge enn aksjeposten i det kriserammede selskapet Thule.

Etter det DN får opplyst er det et mysterium for Norsk Tillitsmann hvor Olsen har tjent de 360 millionene han har investert i Thule.

Konkursbegjæring
Nå har Norsk Tillitsmann begjært Norinvest konkurs.

Olsen mener Norsk Tillitsmann ikke har noe grunnlag for å begjære konkurs, og mener at Norsk Tillitsmann har fått arrest på feilaktig grunnlag ved å føre retten bak lyset, skriver DN.





- Det største kravet måtte rigginvestor og styremedlem i Thule Drilling Anders-Ivar Olsen svare for. Hans deleide investeringsselskap NorInvest Ltd., registrert på De britiske jomfruøyene, ble krevd for 205 millioner kroner.


Kilde: Dagens Næringsliv







- Tillitsmannsfunksjonen innebærer i korthet at obligasjonseierne i det enkelte lån samlet overfører til tillitsmannen å utøve sine kreditorrettigheter overfor låntageren (debitor). På denne måten bindes obligasjonseierne sammen i et kreditorfellesskap som ikke kan oppløses uten låntagers samtykke.


- NTM ivaretar sertifikat- og obligasjonseiernes rettigheter i rentemarkedet. Norsk Tillitsmann overvåker kontinuerlig investorenes rettigheter innenfor rammen av lånedokumentene og lovgivningen.


- Norsk Tillitsmann hadde ved årsskiftet en portefølje på ialt 1712 tillitsmannsoppdrag i låneforhold knyttet til obligasjonslån. Samlet pålydende for utestående i disse lånene utgjør 541 milliarder kroner.


- Eierne av Norsk Tillitsmann er i hovedsak norske banker, livsforsikringsselskaper og verdipapirforetak.



Kilde: Dagens Næringsliv





Les mer om Thule Drilling, Anders-Ivar Olsen og Norsk Tillitsmann:

Viktig seier for Norsk Tillitsmann

Snur på hælen

Utstyr verdt 115 mill. søkk borte (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.