130 av de 200 ansatte i Anton Sport stiller i søndagens løpefest. Med den klokkeklare internmeldingen fra sjefen selv, har de egentlig ikke mye valg:

* Løper du ikke uten sykemelding, kan du glemme lønnsforhandlinger.

* Løper du ikke, kan du glemme neste sosiale sammenkomst

* Løper du ikke, blir du en dårligere selger.

Salgsfremmende
- Jeg forventer at en selger i en sportsforretning greier å løpe 21 kilometer. Når du selger løpesko er det selvsagt en stor fordel å ha løpt en del, sier Borgersen.

Sykemelding er i prinsippet eneste grunn til forfall.

- Har du noen gang nektet noen lønnspålegg på grunn av dette?

- Ja, det skjedde med en ansatt ved hovedkontoret for tre år siden. Han løp året etter, humrer Borgersen.

- Pisk nødvendig
Han bruker også en rekke andre represalier for de som ikke stiller i idrettskonkurranser uten å ha en god nok grunn, f eks færre drikkebonger på firmafestene eller tvangsløping på tredemølle på fest mens kollegene heier.

- Vi har en standard på dette, og litt pisk er nødvendig, sier han.

Les også: Slik unngår du maratonsmellen

Morten Borgersen (41) er hovedfigur i "Gi Jernet" på TV Norge. Han har målt krefter med supermosjonistene Eivind Gundersen og Rune Sollund,både i Lillehammer -Oslo og Grenserittet. Borgersen ble slått av begge utfordrerne i Styrkeprøven, og ble nummer to i Grenserittet.

Menisktrøbbel
Oslo Maraton er tredje og siste utfordring. Halvmaraton er konkurransen Anton Sport-sjefen skulle ta igjen det tapte etter syklingen, men nå har menisken slått seg vrang og redusert mulighetene.

- Jeg har slitt med menisktrøbbel eller Grenserittet. Ut fra sunn fornuft burde jeg ikke løpe, men vinnerinstinktet og hodet sier "løp", sier Borgersen.

- Jeg har blant trent i vann for å skåne og bygge opp kneet best mulig, så får vi se om det holder.

Pers på 1.30
Han har løpt halvmaraton en rekke ganger før, og har en personlig rekord i Oslo på 1 time og 30 minutter.

- Eivind Gundersen er veldig seig, men jeg har bedre løpeteknikk. Vi starter sammen, og under normale forhold skal jeg ta mye på slutten, sier Morten Borgersen.

DNtv kan du se flere videoer - produsert av TV Norge - med de tre duellantene og deres trening. Du får også tips fra en rekke eksperter om trening, konkurranseforberedelser og riktig ernæring:

Siste episode: Ekspertips om løpeteknikk før Oslo Maraton

Les flere treningssaker på DN Aktiv

Løper for livet

<b>Sjekk hvilepulsen - det kan forlenge livet ditt</b>

<b>- Intervall best for hjertet</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Kom i form med DN Aktivklubb