I en ny global aksjeanalyse skriver meglerhuset Goldman Sachs at dagens aksjekurser indikerer et urealistisk stort fall i veksten og fremtidig svak avkastning. Meglerhuset mener derfor utsiktene for fremtidig avkastning i aksjer relativt til obligasjoner nå er de beste på en hel generasjon.

- Selv om den fremtidige veksten kan bli lavere enn det man har opplevd de siste tiårene i mange deler av verden, tror vi dette er mer enn reflektert i nåværende verdivurderinger, skriver Goldman Sachs-strategene Peter Oppenheimer og Matthieu Walterspiler i oppdateringen onsdag ifølge TDN Finans.

Forhold for aksjerally
Strategene mener risikopremien har vært svært dårlig de seneste årene, hvor den annualiserte 10- og 20-årige relative aksjeavkastningen mot obligasjoner har vært på sitt svakeste nivå på over hundre år.

Goldman Sachs-strategene peker på at en kombinasjon av regulatoriske endringer, høy volatilitet, lavere inflasjon, demografiske endringer, gjeldsnedbetaling og finanspolitisk innstramning har ført til en dramatisk reduksjon i vekstforventningene og begrenset etterspørselen etter aksjer som aktivaklasse.

ticker: gs

De mener det siste tiåret har vært preget av svak avkastning i aksjer og tilsvarende rekordhøy avkastning i obligasjoner.

- Gitt de nåværende verdivurderingene mener vi det er på tide å si «long good bye» til obligasjoner og slutte seg til et «long good buy» for aksjer, ettersom vi venter at de vil starte på en oppadgående trend over de neste årene, skriver strategene i oppdateringen som har fått navnet «The Long Good Buy, the Case for Equities».

Tre gode grunner
Ifølge TDN Finans mener meglerhuset det er tre viktige grunner til at investorer ikke trenger å bekymre seg for flere år med trendløse, flate markeder fremover:

1. Den svake veksten som oppleves i mange økonomier i den utviklede verden, er ikke universell, og blir stort sett ikke opplevd i store fremvoksende økonomier.

2. Verdivurderingen av risikofylte eiendelsklasser inn i denne perioden med under pari vekst, er betydelig lavere enn da man gikk inn i tidligere svake perioder som på 1970-tallet og Japan på 1990-tallet.

3. Meglerhusets globale anslag viser at det neste tiåret vil bli en topperiode for global vekst, med en årlig vekst på 4,3 prosent i perioden 2010-2019, som er høyere enn de foregående tiårene.

- Utsiktene for fremtidig avkastning i aksjer relativ til obligasjoner er nå de beste på en hel generasjon, skriver strategene i oppdateringen.

Les også:

- Giftig og destruktivt miljø

- Galskapen pågår ennå (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.