Det opplyses i en melding torsdag.

Songa Offshores største aksjonærer, Spencer Energy og Perestroika AS, som til sammen eier rundt 36 prosent av selskapet, har allerede søkt om å tegne seg i emisjonen. I tillegg har flere primærinnsidere i selskapet tegnet seg.

Spencer Energy og Perestroika kontrolleres av henholdsvis Arne Blystad og Frederik Wilhelm Mohn.

Etter at den rettede emisjonen er gjennomført har styret i Songa intensjon om å gjennomføre en reparasjonsemisjon på rundt 10 millioner dollar.

Provenyet fra emisjonene vil delvis bli benyttet til finansiering av vedlikehold og oppgraderinger av de tre riggene som i dag er på kontrakt med Statoil i Norge, styrke selskapets balanse og til generelle selskapsformål.

Videre opplyser Songa at det har inngått avtale med selskapets banksyndikat om endret amortiseringsprofil på selskapets eksisterende bankfasilitet, unntatt Eclipse. Som del av endringene vil selskapet ikke amortisere denne gjelden de neste fire kvartalene. Fasiliteten forfaller i oktober 2015.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.