For å få fortgang i salgsprosessen har investoren kjøpt seg opp til å bli største aksjonær i papirselskapet, skriver Dagens Næringsliv.

Kostholdsgründeren Rikard Storvestre (54) har i lengre tid vært storaksjonær i Norske Skog. I forrige uke inntok han posisjonen som største aksjonær i selskapet med en eierandel på snaue 3,6 prosent til en verdi av 32 millioner kroner. Nå har han ett mål for øye: Å selge papirselskapet til høystbydende innen et halvt år.

- Grunnen til at jeg kjøper meg opp, er vel innlysende: Bruden er pyntet og klar til å selges. Det en ikke får til på seks måneder, får en ofte ikke til på ti år heller. Det må skje noe relativt raskt, og det vil jeg være en pådriver for, sier Storvestre til DN.

- Det er mange slitne aksjonærer i Norske Skog, og eierne må nå ta mer styring i selskapet. Jeg tror de fleste er fornøyd om de får 20 kroner aksjen, sier han.

- Bare ute etter å tjene penger
Storvestre slo seg opp på å selge omega 3 på postordre. Selv har han en skattelignet formue på 103 millioner kroner.

Greier Storvestre å skaffe en kjøper som vil betale 20 kroner stykket for Norske Skog-aksjen, vil han selv sitte igjen med en gevinst på 110 millioner. Norske Skog-aksjen ble igår omsatt til 4,65 kroner.

- Jeg er bare ute etter å tjene penger, og profitt er det overordnede i de en holder på med. Så ærlig må en være, sier Rikard Storvestre.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.