Hvert eneste år, i august, skifter verdens finansmarkeder fokus fra New York, London og Tokyo, til en fjelldal i Wyoming i USA: Jackson Hole.

Men hvordan ble egentlig Jackson Hole verdens viktigste sted i august?

Etter at Kansas City-filialen av Federal Reserve i fire år på rad fra 1978 holdt en konferanse med svært få gjester, bestemte de seg for å gjøre noe. For å få daværende sentralbanksjef Paul Volcker til å bli interessert, la de konferansen til Jackson Hole. Volcker var en kjent fluefisker-entusiast, og Jackson Hole var kjent for nettopp dette.

Siden den gang har Jackson Hole trukket stadig flere prominente gjester, deriblant noen av de viktigste personene innen økonomi og finans.

Jackson Hole er ikke en gang en by, men en dal. Den største byen i området heter Jackson, og har et innbyggertall på 9.710 mennesker.

En årlig tradisjon er fredags-grillfesten, der verdens mektigste økonomer har på seg cowboyhatter, lisseslips og annet western-utstyr. Noen av dem danser til og med linjedans.

Hvert år er det talen til sentralbanksjefen som er i fokus. Vanligvis er den europeiske sentralbanksjefen også en av hovedtalerne, men i år har Mario Draghi meldt avbud fordi han har viktigere ting å gjøre med den europeiske gjeldskrisen.

Kilde: Businessinsider.com(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.