Mandag morgen blir muligens ekstra tung for de ansatte i Nordea Markets. Da starter nemlig meglerhuset en ekstremuke, som åpner med at alle ansatte starter på jobb klokken 05.00:

- Vi skal ha en ekstremuke. Utgangspunktet er vel det man fra militæret kjenner som helvetesuke, sier leder for rente- og valutaavdelingen i Nordea Markets Norge, Thorodd Bakken, til DN.no.

Målet er å finne ut hvor mye de klarer å jobbe, og hvor høyt aktivitetsnivå de kan greie ved å presse seg selv maksimalt.

- Vi skal kline til og se hvor bra prestasjon vi klarer og hvor høyt nivå vi kan komme på, på én uke, sier han.

Uken skal blant annet bestå av interne foredrag, workshops, fellestrening og kostholdsforedrag.

- Enten man er i jobb eller er aktiv idrettsutøver, så er man på et visst nivå. Vi ønsker å teste hva som skjer når vi kliner skikkelig til alt vi har. Kanskje finner vi effektivitet vi kan hente ut, kanskje finner vi noe vi kan være mer bevisst på, som gjør at vi kan bli bedre på et bærekraftig nivå. Vi ønsker å bli bedre, rett og slett.

Fikk idéen fra mentaltrener
- Hvor kommer idéen fra?

- Det var en av kollegaene i ledergruppen som flagget idéen. Jeg tror det er fanget opp blant annet fra mentaltrener Bertrand Larsen, sier han.

- Hva synes de ansatte?

- He, he. Foreløpig virker det som at flertallet synes det er kult og spennende. Vi starter mandag morgen klokken 05.00. Det var kanskje noen som syntes det var litt drøyt, men jeg tror de synes det er litt kult også. Og så er det sikkert noen som synes det er noe sprøyt, sier han.

Sylskarp dresskode
Programmet ser sånn cirka slik ut: Arbeidsdagen starter mandag morgen klokken fem , og de ansatte jobber full dag. På tirsdag starter dagen klokken seks med fellestrening, og de ansatte skal jobbe til klokken 22.00. På onsdag er det foredrag og ikke like lang dag. På torsdag skal de igjen jobbe til klokken 22.00 og på fredag er det mer normaldag.

- Dette er kjempegøy, og vi gleder oss veldig. Vi har brukt mye tid på å forberede dette, og det blir spennende å se hvordan det virker, sier Bakken.

- Blir det militæruniform på deg hele uken?

- Nei, det er dresskode hele uken. Alle skal være sylskarpe, alle menn i slips og damene ekstra skarpe, sier han.

 

- Gjør hverandre gode
Oljeanalytiker Thina Saltvedt vet hva som møter henne mandag morgen. Hun var gjennom en tilsvarende ekstremuke i forrige uke, med den globale råvaregruppen i Nordea. Hun gleder seg:

- Det øker samholdet og aktivitetsnivået. Man blir så fokusert på gruppen, og man bruker hverandre mer og gjør hverandre gode. Det har hatt en kjempegod effekt, sier hun entusiastisk.

En konsekvens av ekstremuken er at de i råvaregruppen har begynt med daglige morgenmøter, fremfor møte kun på mandager.

- Vi har blitt mye mer sammensveiset, og deler idéer og kunnskap. Vi har blitt en sterkere gruppe.

Hun peker på at ekstremuken fungerer som en bra mentaltest på hvor mye man tåler:

- Det er viktig å komme ut av komfortsonen. Man presser seg selv litt ekstra, og det skaper en ny giv. Jeg gleder meg masse, sier Saltvedt.

Les også: Dette gjør alle verdensmestere

Les også på DN.no:

- Tusenvis kan havne på sosialhjelp

SEB kaster ut «fattige» nordmenn

Statoil med nytt storfunn

Arbeidstilsynet slår alarm om skoleforfall (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.