Oslo Børs var i negativt terreng tirsdag, der Statoil utviklet seg sidelengs.

company:stl

Milliardsalg
Det delstatlige oljeselskapet selger ti av selskapets 25,5 prosent i gassfeltet Shah Deniz og South Caucasus-rørledningen for nærmere ni milliarder kroner, ifølge en melding.

- Vi mener 15,5 prosent er en riktig andel i Shah Deniz. Etter nedsalget er vi fortsatt tredje største eier i feltet, sier Knut Rostad, talsmann for internasjonale operasjoner i Statoil.

Statoil-kursen beveget seg lite på Oslo Børs tirsdag.

Oljeanalytiker John Olaisen, ABG Sundal Collier.
Oljeanalytiker John Olaisen, ABG Sundal Collier. (Foto: Gunnar Lier)

- Bra pris
Analytiker John Olaisen i ABG Sundal Collier tror imidlertid på opptur etter nedsalget.

- Det er en veldig bra pris i forhold til aksjemarkedsforventningene, sier han til DN.no.

Statoil-aksjen endte opp 0,6 prosent til 530,60 kroner, omsatt for 435 millioner kroner.

Fransk varsel
Seismikkselskapene TGS og PGS bidro til å tynge børsutviklingen tirsdag.

Den franske seismikkgiganten CGG melder om fortsatt tøffe markedsforhold der kundene fortsetter å utsette tildeling av store prosjekter, ifølge TDN Finans.

«Selv om vi venter at vår flåteproduksjonsrate vil holde seg høy og over 90 prosent dette kvartalet, vil utnyttelsen være lav og rundt 80 prosent som følge av disse utsettelsene», heter det i en melding fra selskapet.

Den reduserte aktiviteten vil påvirke CGGs resultater i fjerde kvartal, opplyser selskapet.

PGS falt 4,7 prosent til 65,10 kroner, omsatt for 258 millioner kroner.

Bernanke i fokus
Markedet venter spent på morgendagens møte Den amerikanske sentralbanken og nye signaler om når den ventede nedtrappingen av Ben Bernankes støtteprogram vil skje.

Tirsdag kommer ferske inflasjonstall fra USA, der forventningen er uendret prisstigning på 1,7 prosent. Nordea Markets mener at arbeidsmarkedstallene er langt viktigere for Feds vurdering.

"Trolig må det litt større overraskelser til for å skape markedsreaksjoner basert på disse tallene. Et avvik på 1-2 tideler er ikke nok til å endre bildet av at underliggende inflasjon er godt innenfor et intervall som Fed er komfortabel med", skriver meglerhuset i morgenrapporten.

Hovedindeksen på Oslo Børs endte ned 0,01 prosent til 530,60 poeng, omsatt for 2,7 milliarder kroner.

Les også:
<b>Swedbank First: Anklager ansatt for bedrageri</b>

<b>Asia i dag: Førjulsjubel i Asia</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.