It-selskapet Evry har inngått en intensjonsavtale med DNB om drift av bankens kjernesystemer på stormaskin, ifølge en melding torsdag.

Avtalen har en samlet kontraktsverdi på 900 millioner for en periode på fem år, og er den største i Norge på mange år.

Det er ventet at en endelig avtale om stormaskin vil inngås i løpet av første kvartal 2014, og vil gjelde fra den 1. april 2014.

«Gjennom denne avtalen med DNB befester Evry sin ledende posisjon i det nordiske markedet for stormaskintjenester. Evry blir en av to hovedleverandører av driftstjenester til DNB, og banken forblir en av Evrys største kunder, sier konsernsjef Terje Mjøs i Evry i en kommentar i meldingen.

Den nye intensjonsavtalen gir en tilleggsverdi på 450 millioner kroner for Evry i forhold til børsmeldingen 25. november.

Mistet annnen DNB-avtale
For få uker siden mistet Evry avtalen om drift av DNBs nettbanker etter store tekniske problemer over lang tid. Kontraketen med DNB hadde en verdi på rundt 700 millioner kroner og førte til at Evry varslet om nedbemanning av 300 årsverk, som følge av tapet.

– Vi vil i første gang se nærmere på bruk av innleide konsulenter, men det kan bli vanskelig å unngå oppsigelser, sier informasjonsdirektør Geir Remman.

Uken etter ble det klart at selskapet hadde hatt nye tekniske problemer som førte til at Telenor måtte ta konsernvalg på nytt. Dagens avtale er dermed meget viktig for Evry, som har slitt med fallende aksjekurs de siste ukene.

Evry-aksjen EVRY stiger 2,70 prosent til 9,50 kroner på en positiv Oslo Børs torsdag.

Siste del i arbeidet
DNB melder at de det siste året har jobbet med å fornye alt av IT innad i selskapet.

- Nå er nok en brikke på plass i det store fornyingsarbeidet vi er i gang med på IT-siden, sier konserndirektør Liv Fiksdahl i en pressemelding i dag.

Les også:
Nordmenn på pirattoppen i Skandinavia

Dobbelt så mange ID-tyverier (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.