Sent i ettermiddag - og fire dager før julaften - fikk de ansatte i Warren Securities beskjeden de fryktet:

Virksomheten avvikles og alle ansatte blir sagt opp. Det bekrefter styreleder Eivind Hadler-Olsen overfor DN.no nå i kveld.

Meglerhuset Warren Securities har vært under hardt press. Innen klokken 14.00 i dag måtte selskapet ha funnet nye eiere. Ellers ville det være kroken på døren for meglerhuset.

- DN.no kjenner til at en eller flere av de ansatte hadde lagt inn bud på alle aksjene i selskapet?

Styreleder Eivind Hadler-Olsen, Warren Sec.
Styreleder Eivind Hadler-Olsen, Warren Sec. (Foto: Mikaela berg)

- Vi har ikke mottatt noe tilbud som styret finner å kunne anbefale, svarer Eivind Hadler-Olsen.

Han forteller at styremøtet tok lang tid fordi man måtte foreta en grundig vurdering.

- Diskuterte dere flere alternativer?

- Det gikk ganske greit å komme frem til en konklusjon, sier han.

Etter styremøtet ble de ansatte orientert om beslutningen. Reaksjonen var "avmålt", forteller Hadler-Olsen.

- Det er selvfølgelig tungt for de ansatte å miste jobben og tungt for styret å komme frem til en slik beslutning. Mange flinke folk må gå, vi får håpe at de snart finner seg en ny jobb, sier han.

Nå kommer Warren Securities til å legge en plan for å ivareta kundenes interesser på best mulig måte, før virksomheten avvikles.

Store tap
Meglerhuset har siden oppstarten i 2008 tapt over 100 millioner kroner. De første tre kvartalene i 2013 var underskuddet på nye 3,2 millioner kroner.

- Det viser at det er blitt tøffere og tøffere å drive meglerhus. Spesielt for små, uavhengige meglerhus. Både konkurransemessig, regulatorisk, marginer, kundemessig og alle måter. Du må ha en «edge» for å overleve. Det er blitt en tøffere hverdag, det er det blitt, sa Hadler-Olsen til DN onsdag.

Peter Warren er investeringsdirektør og hovedaksjonær i Warren as, som igjen eier hele meglerhuset, som bærer hans navn. Han var enig i beslutningen om å avvikle eller selge.

- Nå er ikke eierne villige til å skyte inn mer penger. Jeg føler at man har skutt inn nok, for å si det forsiktig, sa Warren til DN onsdag.

En nedleggelse av Warren Securities rammer ikke de andre selskapene i Warren-systemet.

Les mer :
<b>Peter Waren ikke i tvil om at børsoppgangen er en boble</b>
<b>Dette gjør Peter Warren søvnløs</b> (2012)

Les også:
Røkke-selskap raser på børsen
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.