Bare to av fjorårets quiz-deltagere trodde American Shipping Company skulle bli børsvinneren i 2013. Langt flere trodde på børstaperen Northland Resources.

Et titall deltagere i fjorårets nyttårsquiz var trygge på at gruveselskapet Northland Resources skulle bli en av vinnerne på Oslo Børs i 2013. Men allerede i slutten av januar meldte selskapet at det trengte 425 millioner dollar i ny kapital til videre drift.

Aksjen stupte 65 prosent den dagen, og fortsatte fallet utover året. Fra en markedsverdi på 3,6 milliarder ifjor er verdien i dag 177 millioner kroner.

Bare to av de 2006 quiz-deltagerne hadde tippet at det Kjell Inge Røkke-kontrollerte American Shipping Company skulle bli fjorårets børsvinner. Ved årsslutt var fasiten en oppgang på 2058 prosent. Det enkeltselskapet som flikk flest stemmer var solenergiselskapet Rec. Etter refinansiering og oppdeling av selskapet i Rec Silicon og Rec Solar ifjor fikk selskapet en opptur på Oslo Børs. Kursoppgangen på 135,7 prosent gjelder fra januar til oktober, da selskapet ble splittet.

Dette var selskapene et flertall av quiz-deltagerne trodde skulle gå best på Oslo Børs i 2013:



* Viser avkastning til oktober, da selskapet ble splittet i to. Avkastningen på Rec-aksjen i 2013 er høyere enn gjengitt her.

Deltagerne i nyttårsquizen 2013 ble bedt om å tippe et selskap som ville nå topp fem-lista blant børsvinnerne i 2013. Quiz-vinner Henrik Rasmussen traff blink med Aker Philadelphia, som hadde en kursoppgang på 933 prosent.

Nå kan du bli med på DNs nyttårsquiz og tippe børsvinneren i 2014. Vinneren får en iPad mini.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.