Meglerhuset ABG Sundal Collier økte inntektene i fjorårets siste kvartal sammenlignet med samme periode året før, viser selskapets kvartalsrapport torsdag.

Konsernsjef Knut Brundtland er tilfreds med både kvartalet og fjoråret, men påpeker at det fortsatt er potensial for forbedring.

company:asc

- Vi og jeg synes at sålenge vi kan klare å flytte oss selv fremover hele tiden, på topplinjen, og på kostnader, så er vi fornøyd. Det viktigste av alt er at det går fremover, så skulle man ønske seg mer fart innimellom, men det viktigste er at det går i riktig retning, sier han til DN.no torsdag.

Det er inntektene fra megling av verdipapirer som bidrar til den samlede inntektsoppgangen i kvartalet. Her var inntektene på 132 millioner kroner, mot 104 millioner kroner året før. Innen rådgivning, såkalt corporate finance, var inntektsutviklingen stabil. I fjerde kvartal ifjor var inntektene her på 130 millioner kroner, mot 132 millioner kroner året før.

Driftsresultatet før bonus og overskudd til partnere endte på nær 120 millioner kroner, opp fra 82 millioner kroner i samme kvartal året før.

- Det operative resultatet har økt, og det skal det fortsette å gjøre, sa Brundtland på dagens presentasjon.

Meglerhuset har sett en gradvis bedring i markedsaktiviteten innen de fleste virksomhetsområder i løpet av fjerde kvartal.

"Dette er en trend vi har sett fortsette inn i første kvartal sålangt", heter det i kvartalsrapporten.

De ansatte får overført 60 millioner kroner til bonuspotten etter fjerde kvartal, viser regnskapet. Totalt ble bonuspotten på 178 millioner kroner i 2013, ifølge regnskapstallene. I 2012 var potten på 190 millioner kroner.

Det var 250 ansatte i meglerhuset ved utgangen av fjoråret, en nedgang på syv personer fra 2012.



Les også:

Statoil har tatt konseptvalg på Johan Sverdrup

Full pott i Aker Solutions (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.