Bruk av elbiler er mest populært i øykommuner, viser nye tall. Årsaken er at elbilene slipper unna bompengeavgifter, noe innbyggerne i fleste øykommunene må slite med.

Ingen andre kommuner har flere elbiler per innbyggere enn «bompengeøyene» Finnøy i Rogaland og Averøy på Nordmøre. I Hordaland har Austevoll, Bømlo og Osterøy inntatt tilsvarende posisjoner, skriver Bergens Tidende.

Tallene viser at det ved årsskiftet var rundt 250 elbiler på øyene til og fra Bergen. Bare siden nyttår er det solgt 60 nye slike biler til personer bosatt på Askøy.

Årsaken er innlysende: De fleste av øyene har hatt store veiprosjekter med påfølgende bompengeinnkreving. På Averøya ligger for eksempel den prisbelønte Atlanterhavsveien i den ene enden og den 5,8 km lange Atlanterhavstunnelen i den andre. Slikt blir det bompenger av.

Elbileiere får mange fordeler som er med på å motivere folk til å velge elektrisk. For eksempel passerer førere av elbileiere bomstasjoner gratis, de reiser gratis med riksveiferger og får fri parkering på kommunale parkeringsplasser.

Les også: Elbil for alle pengene(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.