Air Berlin har utsatt fremleggelsen av 2013-resulatet fordi selskapet er i «avanserte diskusjoner», opplyste det tyske flyselskapet til markedet onsdag.

Ifølge Bloomberg News handler diskusjonene om at det er selskapets storaksjonær - arabiske Etihad - som vil utvide sin eierpost.

Finansnettstedet viser til tyske Handelsblatt, som siterer anonyme kilder på at det største hindreret for oppkjøpet er regelverket som forbyr en utenlandsk investor fra å bli majoritetseier.

Fredag skriver samtidig Finansavisen at det spekuleres på om det er Norwegian-sjef Bjørn Kjos som har vært i Berlin. Avisen hevder det tyske flyselskapet umiddelbart ser ut til å være en god match for Norwegian, og slik det kan fremstå i artikkelen går Kjos med konkrete oppkjøpsplaner.

Kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik i Norwegian avviser spekulasjonene blankt.

— Det kan jeg avkrefte. Vi er ikke inne i Air Berlin-drøftingene, sier Skånvik til DN.no.

Ifølge Finansavisen ville ikke Bjørn Kjos torsdag avkrefte at han deltar i forhandlingene.

— Kan ikke dette fort tolkes i motsatt retning?

— Nei. Vi er et børsnotert selskap og det er derfor ikke unormalt at vi ikke kommenterer rykter og spekulasjoner, svarer Skånvik.

— Hvor tror du spekulasjonene kommer fra?

— Det har jeg ikke tenkt til å mene noe om, svarer kommunikasjonsdirektøren.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.