Dæhlie ble forespeilet flere hundre millioner kroner i vindgevinst i Sverige.

- Rent økonomisk ble avtalen på langt nær så god som de første indikasjonene budene tilsa, men jeg fikk igjen investerte penger og en bra gevinst, sier Bjørn Dæhlie til Finansavisen.

I fem år jobbet Dæhlie med det som ble Sveriges største vindprosjekt. 105 vindmøller på 180 meter nord i Sverige skal gi strøm nok til en by på størrelse med Drammen. Etter å ha fått med seg 100 grunneiere i et samarbeid, samlet alle offentlige godkjenninger og reguleringer og fått Stena Renewable med på laget, lå alt til rette for supergevinst.

Men slik gikk det ikke.

- Fornøyd med prisen

Stena Renewable valgte å ikke bruke opsjonen de hadde sikret seg, avtalen med grunneierne var i ferd med å utløpe, og markedet for vindkraft og grønne sertifikater har kollapset grunnet lave strømpriser.

Dæhle har selv fortalt at han har investert rundt 10 millioner kroner av egne penger i prosjektet. Hvor mye han har fått betalt, vil ikke partene kommentere, men forretningsmannen sier følgende:

- For 20 millioner kroner hadde jeg ikke solgt. Jeg er fornøyd med prisen, men er enig med kjøper om ikke å kommentere prisen, sier Dæhlie.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.