Wall Street startet ukens siste handelsdag i positivt terreng, etter oppgang torsdag. Noen timer ut i handelen var indeksene i blandet terreng - men det endte i rødt.

Dagen var preget av få nøkkeltall, og dermed kunne markedet i starten surfe på de gode USA-tallene tidligere denne uken.

- Sentimentet er positivt og det er en generell oppfatning om at amerikansk økonomi er ok, sa strateg Henrik Drusebjerg i Nordea tilBloomberg. tidlig på dagen.

- Veksttakten er fortsatt hovedgrunnen til at investorene er bekymret, legger han til.

Slik endte de toneangivende indeksene fredag:

  • Dow Jones: Ned 0,16 prosent til 16.305 poeng
  • S&P 500: Ned 0,32 prosent til 1.866 poeng
  • Nasdaq: Ned 0,98 prosent til 4.277 poeng

- Bedre enn ventet

De siste månedene har en rekke viktige amerikanske nøkkeltall vist seg svakere enn ventet. Ekstremt vintervær er årsaken til at tallene er blitt tolket med en klype salt, men det har vært stor bekymring om de svake tallene alene kunne forklares med dårlig vær.

- Vi har sett denne uken at hver bit av økonomiske data har vært bedre enn ventet. Vi har fjernet behovet for unnskyldninger om været, sier Art Hogan, sjefstrateg i Wunderlick Securities, tilCNBC.

Torsdag kom blant annet den noe volatile Philly Fed-indeksen, som varklart bedre enn ventet.

Indeksen steg til 9,0 i mars, ifølge TDN Finans. Ifølge Bloomberg News var det ventet en indeks på 3,2.

Philly Fed-indeksen regnes som en god indikator på den nasjonale ISM-indeksen.

LES OGSÅ:

Politisk elite på EUs svarteliste

Finance Credit-Kristoffersen dømt etter sin død

Tyskland stanser all våpenhandel med Russland

- Noen kan drive god butikk, andre kan ikke(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.