Siden høsten 2013 har Økokrim undersøkt hvorvidt prosjektstøtten kraftselskapet Troms Kraft AS betalte til Senterpartiet kunne regnes som korrupsjon i lovens forstand.

- Økokrim har ikke funnet tilstrekkelige holdepunkter for at et bidrag fra Troms Kraft til Senterpartiet representerer en ”utilbørlig fordel" "i anledning noens stilling” slik straffeloven krever. På denne bakgrunn er saken henlagt, skriver Økokrim i en pressemelding.

Undersøkelsene kom i kjølvannet av en granskingsrapport knyttet til en rekke forhold i Troms Kraft.

Granskingen var initiert av Tromsø Kommune som sammen med Troms fylkeskommune er eiere av selskapet.

Gransking

Det ble fremsatt en begjæring om gransking for Nord-Troms tingrett som 4. juli 2012 besluttet rettslig gransking av Troms Kraft. Et av mandatene i granskingsrapporten gjaldt Troms Kraft sitt bidrag til Senterpartiet på 200 000 kroner i september 2009.

Etter å ha hentet inn rapporten besluttet Økokrim å åpne etterforsking med sikte på å få avkreftet eller bekreftet mistanken om korrupsjon. Det er denne etterforskingen som nå avsluttes uten at Økokrim går videre med saken.

Økokrim skriver at det etter en helhetsvurdering ikke funnet tilstrekkelige holdepunkter for at overføringen av de 200 000 kronene fra Troms Kraft til Senterpartiet er å regne som korrupsjon i strafferettslig forstand. På denne bakgrunn er saken henlagt etter bevisets stilling.

Økokrim minner samtidig om at Senterpartiet ble ilagt et forelegg i februar 2011 for brudd på bokføringsloven knyttet til blant annet fakturaen til Troms Kraft.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.