Maersk Oil sier brønntesten utført av Lundin Petroleum på Johan Sverdrup er den sterkeste gjort noensinne, og at den bekrefter at Avaldsneshøyden har en fremragende reservoarkvalitet, skriver TDN Finans.

Det sier direktør Morten Jeppesen Maersk Oil i Norge i en kommentar i en pressemelding.

Oljedirektoratet meldte tidligere torsdag at Lundin Petroleum, som er operatør for utvinningstillatelse 501, er i ferd med å avslutte boring av avgrensningsbrønnen 16/3-8 S på oljefunnet 16/2-6 Johan Sverdrup i midtre del av Nordsjøen.

Brønn 16/3-8 S påtraff en brutto oljekolonne på 54 meter, hvorav 13 meter i øvre jura sandsteiner av meget god reservoarkvalitet, og om lag 30 meter i Zechsteingruppens karbonatbergarter med variable reservoaregenskaper.

Les også:
Storm solgt til Sverige
Får kritikk for superladere
Kan bli den neste store finansboblen  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.