Den økonomiske aktiviteten i USA målt ved brutto nasjonalproduktet er oppjustert til 2,6 prosent i fjerde kvartal, ifølge MarketWatch som viser til endelige og reviderte tall fra amerikanske statistikkmyndigheter torsdag.

Den opprinnelige rapporterte veksten var på 2,4 prosent for fjerde kvartal, mens en vekst på 2,7 prosent var ventet, ifølge TDN Finans.

Oppjusteringen tilskrives økt forbruk av helserelaterte tjenester, ifølge MarketWatch. Det sørger også for at det private forbruket i fjerde kvartal er oppjustert til 3,3 prosent, fra tidligere rapporterte 2,6 prosent.

Det reviderte salget av nasjonaltproduserte varer og tjenester ble også hevet til en økning på 2,7 prosent, opp fra tidligere 2,3 prosent.

Investeringene i næringslivet ble imidlertid nedjustert som følge av et regelrett fall i infrastrukturnvesteringer som kontorbygninger, mens en mindre oppgang ble anslått tidligere, ifølge MarketWatch. De fleste andre nøkkelkategoriene var omtrent uendret.

Amerikanske selskaper økte bunnlinjen etter skatt med 2 prosent, elller 33,8 milliarder dollar, justert for lagereffekter og andre spesielle poster i fjerde kvartal 2013.

Les også:
IMF kunngjør milliardpakke til Ukraina
Norwegians nye Dreamliner nektet i USA  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.