Morgan Stanley nedjusterer kursmålet på Det norske oljeselskap med to kroner med pr aksje fra 77 til 75, og har en likevekt-anbefaling.

Det fremgår av en oppdatering av fem mellomstore europeiske olje- og gass lete/produksjonsselskaper fra meglerhuset torsdag, skriver TDN Finans.

Morgan Stanley oppjusterer samtidig eps-estimatet for Det norske for 2015 med 10 prosent.

Meglerhuset mener prisingen av de mindre europeiske lete- og produksjonsselskapene er på bunnivåer, men at det er for tidlig å kjøpe.

«Svakere fri kontantstrøm har drevet dårlig utvikling i E&P-selskapene. Selv om vi nå venter en oppgang i fri kontantstrøm kan et oppsving i fusjoner og oppkjøp ta minst ett år», skriver Morgan Stanley.

Satser på Afren

De trekker frem Afren som sitt toppvalg, og oppgraderer Salamander Energy til overvekt, og tar ned Xcite Energy og Ophir Energy til likevekt.

«Vi foretrekker eksponering mot de som potensielt tidlig vil nyte godt av et oppsving i M&A, og de som har derfinerbar underliggende verdsettingsstøtte», skriver Morgan Stanley.

På Det norske har meglerhuset et bull-case scenario med kursmål på 101 kroner pr aksje, der de legger til grunn en oljepris på 110 dollar pr fat og 25 prosent sannsynlighet for urisket oppside i leteresultatene.

Morgan Stanley sitt bear-case scenario er på 40 kroner pr aksje, der de legger til grunn en oljepris på 65 dollar pr fat, høyere diskonteringsrate, mindre nettogjeld og nåverdi av faste kostnader.

Les også:
Asia i dag: Første lønnsøkning på 19 år i Japan
Liten pinne truer stort tv-marked dnPlus
Nordmenn må tåle en boligrente på over åtte prosent
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.