Nato kunngjorde utnevnelsen offisielt fredag ettermiddag etter et møte mellom de 28 ambassadørene i Brussel.

«I ettermiddag har Det nordatlantiske råd besluttet å utnevne Jens Stoltenberg til generalsekretær i NATO og formann i Det nordatlantiske råd som Anders Fogh Rasmussens etterfølger. Stoltenberg vil tiltre i stillingen som generalsekretær fra og med 1. oktober 2014 når Fogh Rasmussens periode utløper etter fem år og to måneder ved roret i alliansen», skriver NATO i en pressemelding.

Ryktene om Stoltenbergs kandidatur begynte for alvor å gå etter at den italienske avisen La Repubblica erklærte ham som favoritt i en artikkel 18. mars.

Det har siden blitt klart at den tidligere statsministeren har hatt støtte fra de fire stormaktene USA, Storbritannia, Tyskland og Frankrike.

Anders Fogh Rasmussen gratulerer Jens Stoltenberg med utnevnelsen som ny generalsekretær i NATO.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.