Det avgjorde Eidsivating lagmannsrett mandag.

Tidligere har 25 andre medlemmer blitt tilkjent millionerstatning i en tilsvarende sak.

Rettsaken dreier seg ifølge Parats advokat Vetle Rasmussen om både virksomhetsoverdragelse og diskriminering på grunn av fagforeningstilhørighet.

- Gate Gourmet har brutt arbeidsmiljøloven og Høyesterett avgjorde tidligere at samtlige saksøkere ble diskriminert i ansettelsesprosessen. Det er derfor gledelig at også de siste fire medlemmene våre nå har fått medhold i en enstemmig dom og får dekket sine økonomiske tap, sier Rasmussen.

Nei til rekrutteringsavtale

Parat saksøkte ifølge Parat advokat Christen Horn Johannessen Gate Gourmet på vegne av sine medlemmer, og tidligere LSG Sky Chef-ansatte, som i 2009 ikke fikk videreført sitt arbeid i Gate Gourmet etter at selskapet overtok levering av catering til SAS’ fly.

- Før ansettelsene ble det ført forhandlinger med Parat og Luftfartens Funksjonærforening (LFF) om en rekrutteringsavtale.

LFF inngikk en avtale, men Parat valgte å ikke inngå en slik avtale fordi vi mente at avtalen innebar en fraskrivelse av medlemmenes rettigheter, blant annet ville de ikke få med seg sin ansiennitet og øvrige arbeidsvilkår, sier Horn Johannessen.

Han sier Gate Gourmet etter dette valgte å inngå avtale med LFF, og utelukkende medlemmene i denne foreningen.

- Ved ansettelsesintervjuer er det spurt om fagforeningstilhørighet, noe som er i strid med arbeidsmiljøloven og som Høyesterett i en tidligere dom har gitt oss medhold i. Våre medlemmer har nå fått tilkjent millionerstatning og Gate Gourmet er dømt for diskriminering, sier, Horn Johannessen.

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.