Dagbladet fikk prisen for prosjektet «Null CTRL», mens Bergens Tidende fikk prisen for Jannes historie «Sviktet».

– Vi vil bare si at det bor veldig mye hos journalistene i denne salen. At til tross for nedskjæringer, vil det alltid være noen som jobber for å grave fram de gode sakene. Vi vil også takke vår nyhetsleder Arve Bartnes, som alltid er der for oss, uansett tid på døgnet, sa Dagbladets Espen Sandli da han takket Skup-juryen for prisen på vegne av seg selv, journalistkollega Linn Kongsli Hillestad programmerer og utvikler Ola Strømman.

Varme mennesker

Hos Bergens Tidende var prisvinnerne Ingunn Røren og Ingrid Fredriksen overrasket, men glade for utmerkelsen, men også glade for at de hadde fått muligheten til bli kjent med menneskene bak den sterke historien de har fortalt.

Historien handler om Janne og den grove omsorgssvikten var vært utsatt for gjennom oppveksten.

– Jeg vil først og fremst si takk til Janne og Ronny, som er noen av de varmeste og fineste menneskene vi har møtt, sier Røren til Bergens Tidende.

– Dette er først og fremst en pris til Janne og Ronny. Jeg vil spesielt takke dem for tilliten de ga oss da vi jobbet med saken, sier medprisvinner Fredriksen.

Anne Hovden bidro også til Jannes historie, men var ikke til stede i Tønsberg under prisutdelingen.

Høy kvalitet

Ifølge juryformann Thor Woje var det 42 innsendte prosjekter i år, ti færre enn i fjor, men juryen har ikke hatt noen lettere oppgave av den grunn. Men to prosjekter skilte seg ut som aller best:

– Helt til siste runde var juryen enig om to prosjekter av svært høy kvalitet. Etter en lang og omfattende diskusjon viste det seg særdeles vanskelig å skille disse to. Derfor ble det bestemt at årets Skup-pris blir gitt til begge prosjektene, sa Woje.

Det ble også delt ut tre Skup-diplomer for fremragende gravejournalistikk. Diplomene gikk til Aftenpostens «Forsvarskuppene», NRKs «Fastlandsforbindelsene - fraflytting tross dyre bruer» og Adresseavisas «Helsereisene».

Les også:
Jobbsøkertaktikkene du må droppe umiddelbart
- Dette er et produkt som viser litt klasse, men det er for meg helt fullstendig misforstått
Målet er én million Tesla på veiene (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.