Avsløringer av et ultraraskt og skjult aksjevåpen har satt nervene på høykant på Wall Street.

Aksjekursene på børsmeglerselskapene E*Trade, Charles Schwab og T.D. Ameritrade falt markant før helgen i frykt for myndighetenes reaksjon på avsløringene om såkalt høyfrekvenshandel i Michael Lewis' bok "Flash Boys", skriver epn.dk.

Investorene frykter at man vil forby dagens praksis der disse selskapene tjener millioner av dollar på å bruke mellommenn som benytter seg av høyfrekvensehandel.

Praksisen, som blir kalt "payment for order flow", har ifølge Wall Street Journal fått økt oppmerksomhet etter utgivelsen av boken, der Lewis påstår at høyfrekvens-handlere utnytter systemet ved bruk av raske datamaskiner og avanserte algoritmer til å få en liten andel av gevinsten på et stort antall aksjehandler.

Samarbeider

Lewis avslører blant annet at banker jobber sammen med selskaper som utnytter millisekunders forsinkelse på en datalinje til å kjøpe opp aksjer rett foran nesen på store kjøpere, og selge aksjene videre til en litt høyere kurs.

En måte dette skjer på er ifølge avisen at en investor (A) ønsker å kjøpe aksjer i et bestemt selskap til en kurs på for eksempel 102,20. Men i mellomtiden er aksjene allerede kjøpt av en raskere datamaskin og selges deretter videre til kjøperen (A), men til en litt høyere kurs.

Les også: Børsen tok innersvingen på robotene


 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.