– Dette var den avslutningen på fjellsesongen som vi trengte, sier eiendomsmegler Tore Rugsveen ved DNB Eiendom i Lillehammer.

I løpet av påsken har meglerkontoret solgt én fritidsbolig, og syv interessenter har reservert leilighet i et nytt kompleks på Hafjelltoppen.

– Det er vi veldig fornøyd med. I tillegg har vi i dag fått inn bud på et par hytter, sier Rugsveen, som i vinter slet med hyttesalget etter ti uker med tåke og snø.

UNDER PRISANTYDNING. Den 56 kvadratmeter store hytta i Trysil i dette komplekset ble solgt for 1,25 millioner kroner. Taksten var på 1,550.
UNDER PRISANTYDNING. Den 56 kvadratmeter store hytta i Trysil i dette komplekset ble solgt for 1,25 millioner kroner. Taksten var på 1,550.
– Når været er fint, kommer folk, og vi hadde mange på visning i påsken, sier Rugsveen, som hadde sitt beste år som megler ifjor.

Han antar at årets sesong vil ende rundt 20 prosent under fjoråret.

– Ifjor hadde vi mye hytter for hvermannsen, mens vi nå har hatt endel dyrere objekter som det tar lengre tid å selge, sier megleren.

Også på Sjusjøen har det vært god interesse for påskevisningene, ifølge Bente Holen Bergseng i Eiendomsmegler 1 Lillehammer. Hun venter nå på budene.

– Vi håper det skal bli to-tre salg, sier Bergseng, som tror de vil lande rundt prisantydning.

Kommer markedet i møte

På Geilo har Eiendomsmegler 1 solgt fem hytter i påsken, fått inn ytterligere ett bud og venter på flere.

– Så jeg tipper vi selger åtte–ti enheter som konsekvens av påsken. Det tror jeg vi skal være fornøyd med, sier eiendomsmegler Christian Haatuft.

Han har solgt omtrent like mange hytter som ifjor, men til høyere priser.

– Grunnen til at vi har solgt flere dyre fritidseiendommer i år, er at vi har fått satt riktig prisnivå. Flere selgere har vært villig til å komme markedet i møte. Gode eiendommer som er fornuftig priset blir som regel solgt. Men hvis noen har som utgangspunkt at de skal ha igjen det de betalte da markedet var på topp i 2007, er det fremdeles litt vanskelig å få regnestykket til å gå opp, sier Haatuft.

Jørgen Haraldseth hos Eiendomsmegler 1 på Gol, som selger mye i blant annet Nesbyen, har også hatt godt besøkte visninger og merker at det er lettere å få hytteeierne til å komme markedet i møte.

– Det er enklere å kommunisere hvilke utfordringer vi har i markedet, folk forventer ikke budrunder lenger, sier Haraldseth.

Han tror han får solgt tre–fire hytter i prisklassen 3,5–4,5 millioner kroner i etterkant av påsken.

Venter god høst

I Trysil har antallet hytter ute for salg i påsken gått betydelig ned de siste årene, ifølge eiendomsmegler Petter Birkrem. Fra 225 enheter for fire år siden til rundt 145 hytter til salgs denne påsken.

LOVER BRA FOR HØSTEN. Det gode påskesalget gjør at Petter Birkrem er optimist for høstsalget.
LOVER BRA FOR HØSTEN. Det gode påskesalget gjør at Petter Birkrem er optimist for høstsalget.
– Det er blitt mindre og mindre til salgs fordi omløpshastigheten er raskere. Folk har sett at prisene har stabilisert seg, sier Birkrem, og viser til at det er bygd lite i Trysil siden 2006.

Birkrem har hatt flere visninger og solgt én leilighet i påsken. På en av visningene var det syv stykker innom, og han tror hytta blir solgt innen kort tid.

– Jeg har solgt 45 enheter siden nyttår, og det er veldig bra, sier megleren og viser til at han i hele fjor solgte 78 fritidsboliger.

Fortsatt gjenstår høysesongen på høsten.

– Jeg tror det kommer til å bli en kjempebra høst med tanke på hvordan etterspørselen har vært så langt i år, sier han.

I Valdres melder meglere også om en god påske med en rekke visninger.

– Vi har også solgt eiendommer denne påsken, begge til prisantydning, sier daglig leder Olav W. Qvale i Privatmegleren.

Han mener det er god balanse i markedet om dagen.

– Omsetningstiden er også på et fornuftig nivå, og det meste tyder på at vi er inne i en trend vi kommer til å ha i to–tre år fremover, sier Qvale.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.