Riggselskapet Odfjell Drilling legger ned ingeniørvirksomheten Odfjell Drilling Technology (ODT)  i Stjørdal. 43 ansatte mister arbeidet sitt, fremgår det av selskapets nettsider.

"Det er en særdeles trist melding å få, bakgrunnen er situasjonen ODT sliter med i dag, nemlig mangel på prosjekter. Dette er noe som ODT generelt sliter med, men spesielt er det avdelingen i Stjørdal som har fått merke dette", heter det i meldingen med fagforeningen Industri Energi som avsender.

Det gjøres også klart at det er arbeidsgrunnlaget som har sviktet.

"Njord har tilnærmet ingen aktivitet. Forventede prosjekter mot Heidrun er kansellert eller er forskjøvet kraftig i tid. Fra kundens side (Statoil, red.anm) forventes det heller ingen økt aktivitet de første år", heter det videre.

Fagforeningene var i dialog med virksomheten før påske men lyktes ikke å hindre beslutningen om nedbemanning.

"Hele 43 ODT ansatte vil bli bereørt av dette, noe som vi i fagforeningen har forsøkt å minimalisere konsekvensene av", opplyses det.

Les også:
Aker Solutions inngår allianse med oljegigant
Kåret til årets beste bil
- Det må magiconomics til for at dette skal gå bra  

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.