Hvert år siden 2005 har en jury bestående av 69 biljournalister fra rundt omkring i verden kåret vinnere i en rekke klasser, i tillegg til den gjeveste tittelen "World Car of the Year".

Hovedprisen gikk i år til Audi A3. Dette er andre gang Audi vinner tittelen etter at storebror A6 havnet øverst på pallen i 2005.

Les test av den kommende ladbare A3: Oppskriften på billig bilhold

-Audi A6 var den første vinneren av denne prisen noensinne og vi er glade for at A3 nå gjentar denne bragden når den ble kåret til 2014 World Car of the Year.  Audi A3 viser Audis tekniske kompetanse i alle aspekter av bilbygging, ikke minst når det gjelder lettvektsteknologi, drivverk, mobil underholdning og førerassistanse-systemer, sier Audi-sjefen Rupert Stadler i en pressemelding.

I klassen for årets luksusbil var det Mercedes-Benz S-klasse som stakk av med seieren. Beste sportsbil ble Porsche 911 GT3, mens den lille elbilen i3 fra BMW vant både klassen for design og beste miljøbil.

 

BMW i3 er en populær bil i Norge.
BMW i3 er en populær bil i Norge. (Foto: Embret Sæter)
 

Biltest av BMW i3: Biltest: BMW i3: Døråpneren  

Duell mellom Mercedes S-klasse og Audi A8: Tysk toppoppgjør  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.