Carnegie nedgraderer Norsk Hydro fra kjøp til hold og tar ned kursmålet fra 34 til 32 kroner.

Det skriver analytikerne Bengt Jonassen og Bruce Diesen i Carnegie i en oppdatering tirsdag.

Meglerhuset nedgraderer anbefalingen etter å ha kuttet estimater og summen-av-delene-verdsettelsen på Hydro.

«Det som begrenser effekten av lavere priser er høyere premie over London Metal Exchange (LME) og full effekt av lavere kostnad i smelteverkene», skriver analytikerne i oppdateringen.

I rapporten tror analytikerne investorene vil fokusere på kostnadsprogrammet fra «bauksitt til alumina» i Brasil, og økningene i premiene i løpet av første kvartal.

Jonassen og Diesen venter at realiserte premie for Hydro vil øke med 100 dollar pr tonn fra første kvartal 2014 til fjerde kvartal.

Aluminiumsmarkedet utenfor Kina har fortsatt å bedre seg i første kvartal, vises det til. Bransjekilder indikerer lagertrekk i løpet av kvartalet, noe som vil akselerere inn i andre kvartal.

I Kina har markedsbalansen svekket seg markert hittil i år, hvor prisene er ned elleve prosent.

Kina ventes å bli en nettoeksportør i 2014.

«Forutsetningen for en slik utvikling er sterkere enn noensinne, men vi frykter at kinesiske eksportører vil sette et tak for oppsiden i både aluminiumsprisen og i inntjeningen, som rettferdiggjør et mer forsiktig syn», heter det.

LES OGSÅ:

Kinesisk flyselskap kjøper Boeing-fly for milliarder

Asia i dag: Kritiserer kinesiske dommedagsprofeter

Verdens raskeste heis på vei til Kina  

Eksperter advarer mot F-16-krise i Luftforsvaret (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.