Goldman Sachs setter Aker Solutions på sin conviction buy-liste, og TGS-Nopec på conviction-sell.

Det fremgår av en oppdatering fra meglerhuset onsdag ettermiddag.

Meglerhuset fortsetter å være forsiktige til oljeservice, og viser til at oljeselskapene fortsetter å kutte investeringene. De tar ned eps-anslagene for bransjen med en prosent for 2014 og tre og syv prosent for 2015 og 2016.

12-månederskursmålene er ned i snitt seks prosent, der Aker Solutions kuttes fra 121 til 117 kroner, PGS fra 62 til 61 kroner, Prosafe fra 43 til 36 kroner, Seadrill fra 224 til 179 kroner, Subsea 7 fra 122 til 111 kroner og kursmålet på TGS-Nopec høynes fra 130 til 137 kroner.

LES OGSÅ: Aker Solutions lander gigantkontrakt på 14 mrd. i Angola

TGS-prisingen «strukket»

TGS settes til conviction sell etter den seneste kursoppgangen, der de mener aksjen er repriset betydelig og at verdsettingen dermed er «strukket».

Goldman Sachs er 10-11 prosent under konsensus-anslagene, og mener multiklientetterspørselen vil bli svakere enn ventet, og at salget vil skuffe. De viser også til større konkurranse i bransjen.

«Hovedkatalysatoren for en reprising av aksjen vil etter vårt syn være resultatskuffelser de kommende kvartalene.

Goldman er fortsatt negative til PGS med fallende priser, og ser prissvekkelse i fjerde kvartal 2014, noe som vil drive frem en ned-prising av aksjen.

LES OGSÅ: - Mer enn dobbelt så stor som ventet

Aker Solutions billig

Tilsvarende settes Aker Solutions på conviction buy etter det seneste kursfallet.

«Vi ser betydelig oppside i ytterligere restrukturering, og mener aksjen er billig historisk og mot sektoren», skriver Goldman, og ser særlig restrukturering rundt oljefelttjenster og marine eiendeler.

Goldman er samtidig kjøpere av Subsea 7 og Odfjell Drilling, og viser til at de er aksjer med stort fri kontantstrøm-genereringspotensial.

LES OGSÅ:

Kinesisk flyselskap kjøper Boeing-fly for milliarder

Asia i dag: Kritiserer kinesiske dommedagsprofeter

Verdens raskeste heis på vei til Kina  

Eksperter advarer mot F-16-krise i Luftforsvaret (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.