Fylkestinget vil trolig vedta at elbilister betaler for fergeturer i Trondheimsfjorden onsdag, skriver Adressa.

Tinget mener noe av kollektivtransportselskapet AtBs underskudd bør hentes inn ved at elbililster betaler for fergebilletten på samme måte som bensin- og dieselbiler.

Beregninger gjort av fylkesrådmannen viser at inntektene på fergene over Trondheimsfjorden kan øke med to millioner kroner dersom elbillister betaler på lik linje med øvrige biler.

LES OGSÅ: Vil ha buss foran elbil dnPlus

Fylkestinget i Sør-Trøndelag har bedt Samferdselsdepartementet om å kompensere for inntektstapet til AtB.

- Vi har bedt departementet om å kompensere for inntektstapet, men om de ikke plukker opp regningen må vi endre dagens ordning. Flertallet vil innføre en ordning der elbiler betaler for den plassen de tar på ferja, men at bompengene fortsatt skal være gratis, sier fylkesordfører Tore O. Sandvik (Ap) til Adressa.

LES OGSÅ:

Asia i dag: Svak bedring i Kina

Problemer i kø for danskenes nye helikoptre

Fransk nei til nordkoreansk ostediplomati

Brende må svare på regjeringens Dalai Lama-syn  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.