Oljemyggen Norwegian Energy Corp. (Noreco) falt hardt på Oslo Børs onsdag etter å ha meldt om produksjonstans på Huntington-feltet på britisk side i Nordsjøen.

"Ifølge opplysninger som operatøren har formidlet til partnerne i lisensen går arbeidet nå som planlagt, og en full omstart av produksjon er forventet å skje mellom 30. april og 7. mai", heter det i dagens melding.

Bakteppet er at arbeidet med å skifte ut et antall koplinger som inngår i dekkgass-systemet (inertgass-) til lagertankene på den flytende produksjons- og lagerenheten pågår.

Stanset for uker siden

Det fremgår også at produksjonsstansen inntraff for 11 dager siden, den 12. april.

Finansdirektør Ørjan Gjerde i Noreco forklarer at børsmeldingen kommer fordi  det tar lengre tid å bli ferdig med utskiftningene.

Han forteller også at selskapet ikke fant det naturlig å sende en børsmelding før påske, men at det ville inngå i den månedlige produksjonsrapporten for april.

- Det er vanlig at man har mindre nedstenginger, og dette er ikke meldepliktig informasjon, sier Gjerde til DN onsdag.

Samtidig er det klart at nedstengningen vil ta lenger tid enn man først var klar over.

- Utover gårsdagen ble vi varslet om at det vil gå til tidligst 30. april, noe som betyr nedstenging i minst tre uker. Det er så vesentlig at det var på sin plass å gi en oppdatering, sier Gjerde.

Varsler betydelig produksjonsfall

Dersom det ikke skulle bli ytterligere produksjon fra Huntington-feltet innværende måned vil gjennomsnittlig dagsproduksjon fra Huntington-feltet i april utgjøre om lag 1900 fat oljeekvivalenter til Noreco, opplyser selskapet. Til sammenlikning produserte Huntington 5573 fat oljeekvivalenter per dag til Noreco i mars.

"Noreco vil gi en oppdatering på Huntington-situasjonen i den ordinære produksjonsrapporten for april. Den vil senest bli offentliggjort i første uke av mai", heter det.

Største produksjonskilde

Huntington-feltet er deleiet av Noreco med 20 prosent der E. ON Exploration & Production er operatør med 25 prosent. Øvrige partnere er Premier (40 prosent) og Iona Energy (15 prosent).

Huntington-feltet er Norecos mest produktive felt, og med en platåproduksjon på 30 000 stb/d (6400 netto til Noreco), står dette feltet alene for mer enn 50 prosent av selskapets totale produksjon, fremgår det av oljeselskapets nettsider.

Det er gjort tre funn i tre horisonter i lisensen, Forties-formasjonen, Fulmarformasjonen og Skagerrak-formasjonen. Huntington Forties produserer fra det flytende produksjonsskipet (FPSO) Voyageur Spirit.

Huntington Forties kom i produksjon i april 2013, og produserer fra det flytende produksjonsfartøyet (FPSO) Voyageur Spirit. Oljen produseres til en lagertank og eksporteres via skytteltankskip, mens gassen eksporteres via CATS-rørledningen til Teesside.

Noreco-aksjen NOR var ned 5,88 prosent til 0,16 kroner på en svak Oslo Børs onsdag. Det priser Noreco til 905 millioner kroner.

Noreco var omsatt for 26 millioner kroner.

Det er Oslo Børs som overvåker markedsadferd i Norge. DN har ikke lykkes med å komme i kontakt med Oslo Børs onsdag. 

Les også:
Amerikanske oljelagre stiger mer enn ventet  

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.