- Dette handler ikke om selve avlysningen. Den diskusjonen er vi ferdig med. Men jeg mener det er helt opplagt at arrangøren ikke har fulgt sitt eget regelverk, sier Øyvind Wennersberg til DN.

Han sendte tidligere denne uken en klage til Forliksrådet i Åmot Kommune. Wennersberg har krevd halve startkontingenten tilbake fra Birkenarrangøren etter årets mye omdiskuterte avlysning. Klagen går på dette punktet i påmeldingsvilkårene: "Ved avlysning i løpet av arrangementsdagen på grunn av plutselig oppståtte vær - /klimatiske forhold eller annen force majeure, beholder arrangøren startkontingenten" Wennersberg som i flere mail til arrangøren har oversendt dokumentasjon om værmeldingene i forkant, mener det ikke er noen tvil om at forholdene ikke var plutselig oppstått og at arrangøren derfor skal betale tilbake halve startkontingenten.

Her er et utdrag fra et av brevene han har sendt arrangøren:

”Vær - og vindmeldingene i forkant av arets Birkebeinerrenn var allerede tydelige mandag 10. mars, altså seks dager i forkant av det avlyste rennet, noe TV2 meldte i sin værmelding sendt klokken 21.20 mandag kveld. Her siteres værmelderen på følgende: ... Til helga er det tid for Birkebeinerrennet. Akkurat nå så ser prognosene ganske dårlige ut for selve renndagen på lørdag med bade kraftig vind og kuldegrader ...

Birken har ikke betalt og Wennersberg vil nå stå løpet fullt ut. Hvis ikke Forliksrådet tar det, er Tingretten neste instans.

- Vi som deltar i norske skirenn må kunne stole på at arrangøren følger det regelverket som foreligger. Det kan ikke være noen tvil om at dette ikke var plutselig oppstått. Arrangøren har tolket regelverket som de selv ønsker og det er svært uheldig. De har i tillegg erkjent at de visste om værvarslene på forhånd, og i etterkant på pressekonferansen bekreftet at været ble som varslet.

Er 615 kroner noe å kjempe for da?

- Dette er prinsipielt. Arrangøren har et regelverk som jeg og 17000 andre skriver under på når vi melder oss på til rennet. Dette har dem ikke fulgt. Birken er en kommersiell bedrift, ikke et lite idrettslag som arrangerer skirenn på dugnad. Da er det enda viktigere at de holder seg til lover og regler. 

- Ut i fra det avtaleverket vi har med deltagerne er vi av den oppfatning at vi ikke har krav til å tilbakebetale noe, sier Hans Petter Wahl Adolfsen som er konstituert daglig leder i Birken AS.

- Vi har vårt eget regelverk som også Norges Skiforbund har tolket. De er av samme oppfatning som oss i denne saken. Sånn er spillereglene og slik er verden. Men folk må få gjøre det de vil, sier Adolfsen som ikke ønsker å kommentere saken ytterligere.

Les også:
– Klassisk er unaturlig

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.