Det blir ikke streik blant de kabinansatte i Norwegian, til tross for at partene møtes hos Riksmekleren mandag. Det er likevel fare for at det blir streik senere i år, opplyser Parat til NTB.

De kabinansattes organisasjon Parat valgte å ikke varsle om plassfratredelse innen fredag denne uken. Dermed blir det uansett ikke streik blant de kabinansatte i Norwegian fra onsdag morgen, som det tidligere var fare for.

Parat har utsatt tidspunktet for en eventuell streik fordi Norwegian krever en egen mekling for de kabinansatte i Danmark, opplyser forbundsleder Hans Erik Skjæggerud i Parat.

– Vi anser våre medlemmer i Norge og Danmark som en enhet. I det ligger at en eventuell konflikt må starte samtidig i de to landene, sier Skjæggerud til NTB.

– Vi må imidlertid forholde oss til de offentligrettslige reglene i begge land, og da må vi vente til fristene i Danmark er utløpt før vi kan ta medlemmene ut i en eventuell konflikt, tilføyer Skjæggerud.

En avklaring fra Danmark må komme innen midnatt tirsdag.

Norwegian og Parat skal likevel etter planen møtes til tvungen mekling hos Riksmekleren mandag og tirsdag neste uke med frist for å komme til enighet ved midnatt tirsdag.

– Hadde det vært et normalt meklingsløp, ville Riksmekleren gjort det som kan gjøres for å unngå konflikt. Hva som skjer nå, vet jeg ikke, sier Skjæggerud.

Norwegian-ledelsen er klare på at de ønsker å unngå en streik blant de kabinansatte:

- Vi er alltid opptatt av å komme frem til en løsning ved forhandlingsborde. Det er viktig både for oss og  de reisende å unngå streik. Utover det har jeg ingen kommentar foreløpig. sier kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik i Norwegian til Dagens Næringsliv.

 

 

Les også:
- Overhengende fare for Norwegian-streik  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.