På Universitetet i Oslo finnes det i dag 274 studentforeninger, mens hovedstadens høyskole bare teller 27.

Studentsamskipnaden har nå prøvd å få et større foreningsmiljø ved Høgskolen i Oslo og Akershus, og resultatet er at det har blitt skapt 15 nye studentforenigner - bare i vår.

Det skriver nettavisen Khrono.

Blant de nye foreningene finnes grupper for både friluftsliv og Palestina.

Bra å organisere seg
CV-fyll er bare en av flere gode grunner til å bruke tid i studentorganasiasjoner, i følge rådgiveren i Studentsamskipnaden.

— Man får tilgang til mange ressurser, for eksempel økonomisk støtte til ulike arrangementer. Dessuten kan en forening skape tilhørighet og identitetsfølelse blant studenter. Jeg tror det er veldig sunt at man får en tilhørighet til studiemiljøet sitt, sierr Karl Kristian Kirchoff, rådgiver i SiO Foreninger til Khrono.

— Du viser fremtidige arbeidsgivere at du er en engasjert og tiltaksrik person. Dessuten kan en studentforening bidra til faglig utvikling. Den nye linjeforeningen for sosialt arbeid har for eksempel arrangert en egen forelesning, utenom «skoletid», sier han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.