Onsdag i forrige uke slo Økokrim til mot virksomheten til en 52-åring som i flere år har vært sentral gjennom ulike roller i Oslos utelivsbransje.

Gjennom sitt eget agenturselskap skal den siktede utelivsinvestoren i flere år ha vært tilknyttet flere utesteder med andre eiere.

– Her er det ikke noe muffens. Selskapet har drevet markedsstøtte for barer tilknyttet denne gruppen. Samarbeidet med Ringnes har vært på ordinær måte, sier Øyvind Bergøy Pedersen, som er 52-åringens forsvarer.

Avviser kartell

Fredag ble 52-åringen og en ansatt i Ringnes fengslet i saken. Siktelsen går ut på grov korrupsjon og skatteunndragelser. Utelivsinvestoren nekter straffskyld.

– Er dette en form for innkjøpskartell?

– Det vil jeg avvise på det sterkeste, sier forsvareren.

– Hvordan er relasjonen til Ringnes?

– Avtalen med Ringnes har vært helt regulær, og all kontakt har skjedd gjennom åpne kanaler.

52-åringens agenturselskap har de siste årene omsatt for fire-fem millioner kroner. Han står også som eier av to kjente utesteder i Oslo.

– Avtaler som den min klient har inngått med Ringnes er ikke uvanlig i utelivsbransjen. På den måten slipper bryggeriene daglig oppfølging av utestedene som selger deres produkter, sier forsvarer Bergøy Pedersen.

For Økokrim vil det nå være naturlig å undersøke om det kan finnes doble avtaler og pengetransaksjoner mellom de siktede i saken. NRK meldte fredag at det skal være gjort en overføring på 200.000 kroner fra utelivsmannen til Ringnes-sjefen, men begge benekter straffskyld.

Syv siktede

Førstestatsadvokat Trude Stanghelle i Økokrim ønsker ikke å gå inn på grunnlaget for korrupsjonssiktelsen.

– Vi har mottatt en anmeldelse fra Skatteetaten. Selv om deler av siktelsen ligger utenfor deres hovedområde, så gir de oss underretning om andre straffbare forhold som de kommer over, sier Stanghelle.

– Er hans rolle overfor andre utelivsselskaper noe dere ser på?

– Jeg har ikke lyst å si noe om koblingen til andre. Vi er midt i etterforskningen som skal avdekke slike spørsmål.

Stanghelle opplyser at det totalt er syv siktede i saken. Flere av disse har hatt roller i agenturselskapet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.