General Motors (GM) har avskjediget flere høytstående ledere etter at en produksjonsfeil på selskapets biler har kostet minst 13 liv.

Blant de 15 personene som er sagt opp er en av selskapets visepresidenter og to direktører. Ingeniøren som designet tenningslåsen er også avskjediget. Feilen resulterte i at motoren plutselig kunne stanse i fart, slik at bilen også mistet servostyringen, bremseeffekt og at kollisjonsputene ikke ble utløst ved sammenstøt.

GM har tidligere kommet frem til at feilen forårsaket minst 30, kanskje hele 300, ulykker med biler produsert i årene 2003 til 2010, og selskapet opplyser at minst 13 mennesker omkom i disse ulykkene.

GMs administrerende direktør Mary Barra sa på en pressekonferanse torsdag at en intern gransking har avdekket et mønster av inkompetanse og forsømmelser.

- Noen ble sagt opp på grunn av det vi ser på som grov uaktsomhet eller inkompetanse. Andre trer av fordi de simpelthen ikke gjorde nok, sier Barra. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.