Den 28. mai nådde Googles karttjeneste Google Maps en viktig milepæl. En milliard smarttelefonbrukere i verden har lastet ned Google Apps.

Google understreker at det er snakk om antall brukere og ikke antall nedlastinger.

Tidligere i år nådde Googles e-posttjeneste Gmail samme milepæl.

Innovasjon

Det er ingen stor overraskelse at Google Maps oppnår denne milepælen. Appen er tilgjengelig for over 95 prosent av alle nettbrett og smarttelefoner. Den har også ligget i forkant av konkurrentene med mange viktige innovasjoner som Street View, satellittbilder og gratis navigasjon. I tillegg ligger alle bedrifter i Googles søkedatabase inne i kartene. I dag får man til og med ruter for kollektivtransport verden rundt i Google Maps.

For Google er også karttjenesten en gullgruve. Med en milliard brukere er det en veldig attraktiv annonseplass for annonsører, så det er lett å forstå hvorfor de har brukt så store ressurser på utviklingen av tjenesten.

Les også:
Se verden med drone
Facebook selger «sikkerhetsinformasjon»
Apple inngår e-bokforlik  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.