Det bekrefter sjefen for pr-byrået First House, Per Høiby, overfor DN:

- Klagen sendt til PFU. Vi kommer ikke til å kommentere utover følgende: Våre synspunkter fremkommer i klagen, nå avventer vi videre behandling i tråd med den vanlig saksgangen i PFU, skriver Høiby i en sms.

21. mai i år skrev politisk redaktør i Aftenposten Harald Stanghelle en kommentar om koblinger mellom First House og kinesiske interesser.

 

Les også:Klager inn Aftenposten for PFU

Bakgrunnen for kommentaren var at First House-partner og eks-ambasadør Morten Wetland tidligere hadde skrevet en kronikk i DN der han avslørte at fredsprisen til president Barak Obama mildt sagt ble dårlig mottatt i Det hvite hus.

«Imidlertid kan gode, men ubekreftede rykter fortelle at 'kinesiske interesser' har leid inn First House til kampanjen mot Thorbjørn Jagland og Nobelkomiteen» skrev Stanghelle i sin kommentar om Wetlands utspill.

- Grovt krenkende

Allerede 23. mai, to dager etter kommentaren sto på trykk, varslet First House en PFU-klage.

«Bakgrunnen er de grovt krenkende påstandene politisk redaktør Harald Stanghelle fremsatte om First House i en kommentarartikkel onsdag, basert på det han selv kaller «ubekreftede rykter», skrev First House i en pressemelding.

Administrerende direktør Per Høiby kalte påstandene i kommentaren til Stanghelle for grovt krenkende, uriktige og skadelige.

- Gavepakke til First House

Ansvarlig redaktør i Aftenposten Espen Egil Hansen har overfor DN forklart trykkingen av kommentaren på følgende vis:

- Det er jo sånn at en subjektiv kommentar har helt andre muligheter til å bruke ord enn i nyhetsjournalistikken. Det er derfor det er et klart skille. Vi kunne med fordel vært flere som leste artikkelen og diskutert ordbruken grundigere. Ikke fordi det representerer et presseetisk brudd, men fordi det var en gavepakke til kommunikasjonsbyrået First House.

First House mener at Aftenposten både har brutt Vær Varsom-plakatens paragraf om samtidig imøtegåelse, og bestemmelsen som maner pressen til å være kritisk i valg av kilder og kontrollere at opplysninger som gis, er korrekte. «Vær spesielt aktsom ved behandling av informasjon fra anonyme kilder,» heter det i plakaten.

 

 

 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.